Primátor na konferencii v poľskom meste Przemysl

27.02.2013 Snina

Európska únia okrem všetkých iných aktivít dlhodobo a veľmi vážne podporuje aj vzájomnú spoluprácu regiónov. Mesto Snina sa už niekoľko rokov aktivizuje v tejto stratégii. Výsledkom je niekoľko podaných, resp. v súčasnosti už zrealizovaných projektov s partnerskými poľskými alebo ukrajinskými mestami. Okrem týchto aktivít je mesto Snina aktívnym členom Karpatského Euroregiónu pripravujúcim sa na čerpanie prostriedkov EÚ v novom programovacom období.
Primátor mesta Snina, Ing. Štefan Milovčík, v súlade s týmito aktivitami sa v sobotu, 23. 2. 2013 zúčastnil medzinárodnej konferencie z cyklu „Európa Karpát“, ktorá sa konala pod záštitou Mareka Kuchcinskeho (podpredseda parlamentu Poľskej republiky a zároveň prezident parlamentného výboru pre Karpaty). Témou konferencie bola spolupráca nielen bilaterálnych skupín, ale aj vo všeobecnosti poňatých regiónu Karpát. Najvážnejším problémom, ktorý smeruje k rozvoju Karpát, je karpatská stratégia a konvencia v dvadsaťročnom trvaní Karpatského Euroregiónu.
Všetky tieto aktivity smerujú k riešeniu základných problémov v regiónoch. V meste Snina a jeho regióne tak, ako to v diskusiách vystupuje primátor, ide predovšetkým o rozvoj zamestnanosti na báze zvýšenia aktivít cestovného ruchu využívajúc prírodné danosti, ktoré poskytuje charakter územia.
 
V Snine 26. 2. 2013

Zuzana Krupa
hovorkyňa MsÚ
 

Vyberte región